martes, 27 de mayo de 2014

Búfal Africá

El búfal és una espècie de mamífer artiodàctil de la família Bovidae que habita en els boscos i sabanes de l'Àfrica subsahariana, especialment a l'est del continent. De vegades també se l'anomena búfal africà o búfal del Cap, ja que va ser en aquesta regió de Sud-àfrica on es van descobrir els primers.
  
La mida és una mica menor al del llunyanament emparentat búfal indi (Bubalus bubalis o B. arnee), encara que segueix sent respectable, ja que el búfal cafre té una altura a la creu d'entre 1 i 1,7 metres i de 2,1-3 , 4 m d'longitud.3 Pot pesar fins a 900 quilos. Les banyes són gruixuts i molt desenvolupats, corbant-se cap amunt en els extrems; la distància entre aquests aconsegueix en els mascles un metre. El pelatge és marró fosc o negre i d'escassa longitud, només llarg a l'extrem de la cua i les vores de les orelles.


Igual que la major part dels bovins , aquesta espècie també presenta dimorfisme sexual , sent les femelles de color més clar i grandària i banyes més petits. Maduren abans que els mascles , cap als 5 anys , mentre que les femelles ho fan amb 8 . Els búfals africans són animals gregaris , que s'agrupen en ramats de mida variable : des de 4 o 5 individus en les zones boscoses de l'Àfrica central , a milers a les sabanes de l'est del continent . Els mascles ocupen els marges del grup , mentre que les femelles i les cries ( normalment una per part després d'una gestació de 300 a 330 dies ) es concentren a l'interior, on corren menys perills . Les rajades compten amb un grup de vells mascles que guien la rajada i la alerten dels depredadors . Donat el seu tamany i mal caràcter ( sobretot quan ha estat ferit ) , els búfals africans no tenen depredadors excepte l'home , el lleó i el cocodril del Nil Els lleopards i les hienes depreden ocasionalment sobre les cries que s'allunyen massa del ramat , encara que això no passa sovint . Pot aconseguir velocitats de fins a 57 km / h .
 
 
 

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario