martes, 20 de mayo de 2014

Medusa Australiana

La medusa Irukandji ( Carukia barnesi Southcott , 1967 i Malo Kingi Gershwin , 2007 ) , o Irucangi , les meduses són extremadament verinóses , que es troben principalment a la costa d'Austràlia . No s'ha de confondre amb una altra espècie de Cubozoa , el Chironex fleckeri , que pot causar la mort , però la síndrome de Irukandji .
El fibló d'una causa Irukandji meduses dels símptomes que es coneixen com a " síndrome Irukandji " . Aquests símptomes s'han documentat per primera vegada per Hugo Flecker el 1952 i porta el nom de la població Irukandji , que viu a la zona costanera al nord de Cairns . La primera de les dues espècies per descobrir, la barnesi Carukia , va ser identificat el 1964 per un metge , Jack Barnes . Per demostrar que aquest animal era la causa de la síndrome Irukandji , Barnes Vaig agafar una petita mostra i es va deixar picar mentre el seu fill i un socorrista es van observar els efectes .


                                         

Igual que altres meduses , la Irukandji estan equipades amb agullons ( nematocists ) no només dels tentacles (que es disposen en raïms i s'assemblen com gotes d'aigua ) , sinó també en " esombrella . " A més , el verí s'estén només des de la punta dels nematocists , en lloc de tota la longitud . Això succeeix pel fet que la primera part és més feble , i només una reacció tardana es produeix mentre el verí fa efecte .Poc se sap sobre el cicle de vida i el verí de Irukandji meduses . En part , això és degut a la seva petita grandària i la fragilitat , el que li permet mantenir-se en peixeres o aquaris regulars . Els seus cossos són tan fràgils i febles que l'impacte amb les parets d'un recipient de vidre normal matar-los. Els investigadors creuen que el verí té força suficient per atordir a les seves preses en una medusa Irukandji immediata , els peixos que són petits i ràpids . Sobre la base dels càlculs estadístics , es creu que la síndrome Irukandji pot ser causada per moltes espècies de meduses , però només per al barnesi Carukia i el Dolent Kingi vostè té les proves científiques d'això .


No hay comentarios:

Publicar un comentario