martes, 27 de mayo de 2014

Ós

Els úrsidos (Ursidae) són una família de mamífers carnívors coneguts comunament com óssos. Són animals de grans dimensions, generalment omnívors ja que, malgrat la seva temible dentadura, mengen fruits, arrels i insectes, a més de carn. No obstant això, l'ós polar, a causa de l'escassetat d'altres fonts d'aliment, s'alimenta gairebé únicament de carn. Amb els seus pesats cossos i les seves poderoses mandíbules, els óssos es compten entre els majors carnívors que viuen a la Terra. Un mascle d'ós polar pesa en mitjana 500 kg i aconsegueix una talla de fins a 130 cm a l'altura de la creu. Es mouen amb un caminar pesat, recolzant tota la planta dels peus (són, per tant, animals plantígrads). Tenen orelles curtes i cua rudimentària.

Ours des pyrenees aspe 2002.jpg

Els óssos es caracteritzen pel seu gran cap , orelles petites , arrodonides i erectes , ulls petits , un cos pesat i robust i cua curta . Les potes són curtes i poderoses , amb cinc dits proveïts d'ungles fortes i recorbades . Són plantígrads (com els humans , donen suport tota la planta del peu en caminar ) i poden desplaçar curtes distàncies alçats sobre les potes del darrere . Quan ho necessiten , poden ser sorprenentment àgils i acurats en els seus moviments . El sentit de l'oïda i la vista no són bons , però tenen un olfacte excel · lent . La hibernació , això és la capacitat de romandre semidormidos durant l'època de l'any on el clima és desfavorable , és un fenomen comú , almenys entre les espècies d'Ursus .
Els óssos actuals mesuren entre 1 i 2,8 m de longitud total i tenen una massa d'entre 27 i 780 kg (existeixen registres de mascles d'ós polar al voltant d'una tona ) . El mascle sol ser un 20% més gran que la femella . El pelatge és llarg i espès , i generalment d'un sol color , sovint marró , negre o blanc . Com excepcions , l'ós d'anteojos té un parell de cercles de pèl blanc envoltant els ulls i l'ós panda , té un patró de coloració blanc i negre ben definit .


 

No hay comentarios:

Publicar un comentario