lunes, 26 de mayo de 2014

Hipopòtam

L'hipopòtam comú (Hippopotamus amphibius) és un gran mamífer artiodàctil fonamentalment herbívor que habita a l'Àfrica subsahariana. És, al costat del hipopòtam pigmeu (Choeropsis liberiensis), un dels dos únics membres actuals de la família Hippopotamidae.

És un animal semiaquàtic que habita en rius i llacs, i on mascles adults territorials amb grups de 5 a 30 femelles i joves controlen una zona del riu. Durant el dia reposen en l'aigua o en el fang, i tant la còpula com el part d'aquest animal succeeixen en l'aigua. Al vespre es tornen més actius i surten a menjar herbes terrestres. Encara que els hipopòtams descansen junts en l'aigua, la pastura és una activitat solitària, i no són territorials en terra.





L'hipopòtam comú és el cinquè animal terrestre més gran del món en l'actualitat (després de les tres espècies d'elefants i el rinoceront blanc). Poden viure a l'aigua o desplaçar-se per terra, i la seva densitat relativa els permet enfonsar i caminar o córrer sota l'aigua pel fons dels rius. Estan considerats com megafauna actual, però a diferència de la resta de la megafauna africana, s'han adaptat a una vida semiaquàtica en rius i llacs d'aigua dulce.9
Causa de la seva gran grandària, els hipopòtams són difícils de pesar en la naturalesa i la major part de les estimacions del seu pes en estat silvestre provenen d'operacions realitzades en els anys 1960. El pes mitjà per als mascles adults oscil · la entre 1500 i 1800 kg . Les femelles són més petites que els mascles, amb uns pesos mitjans d'entre 1300 i 1500 kg.9 Els mascles més vells arriben a pesos molt grans, aconseguint almenys 3200 kg i en ocasions fins 4500 kg.



 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario