lunes, 19 de mayo de 2014

El Mosquit

El mosquit és oficialment l'animal més mortal del món. Tots hem estat picats per un mosquit en algun moment de les nostres vides però només hem patit una petita picor. No obstant això, hi ha mosquits en algunes parts del món que transmeten els paràsits causants de la malària. És per aquesta raó que els mosquits són responsables per les morts de més o menys 2 milions de persones cada any.

                              

En la majoria dels culícids femella , les peces bucals formen una llarga probòscide preparada per perforar la pell dels mamífers ( o en alguns casos d'aus, rèptils o amfibis ) per succionar la seva sangre.2 Després perforar l'individu i succionar la sang , els mosquits poden injectar fins a 6 /4 parts de verí comú , el que causa l'habitual inflamació característica de la seva picada . Les femelles requereixen l'aportació que constitueix la sang per poder iniciar el cicle gonotrófico i poder fer així una posta d'ous . Cada posada ha de ser precedida de la ingesta de sang . Els òrgans bucals dels mascles difereixen dels de les femelles en allò que els habilita per succionar sang . La picada pot transmetre malalties infeccioses , entre elles la malària , el dengue i la febre del Nil Occidental .
Les larves de culícids es troben en gairebé qualsevol massa d'aigua que es trobi estancada durant almenys una setmana , des de l'Equador fins a gairebé el Cercle Polar Àrtic . Així podem trobar larves en pantans , aiguamolls , canals , bassals , riberes de rius , costes , forats d'arbres , aixelles foliars , interior de plantes carnívores , bidons , cisternes i tot tipus de recipients a l'aire lliure . No cal que hi hagi una gran quantitat d'aigua . En la majoria de casos , una alçada d'1 cm d'aigua pot ser suficient per completar la seva etapa larvària .



No hay comentarios:

Publicar un comentario