martes, 20 de mayo de 2014

El Tiburó Blanc

El tauró blanc (Carcharodon carcharias) és una espècie de peix cartilaginós lamniforme de la família Lamnidae que es troba en les aigües càlides i temperades de gairebé tots els oceans. Aquesta espècie és l'única que sobreviu en l'actualitat del gènere Carcharodon.

                                  
                                     


Els taurons blancs es caracteritzen pel seu cos fusiforme i gran robustesa, en contrast amb les formes aixafades que solen lluir altres taurons. El morro és cònic, curt i gruixut. La boca, molt gran i arrodonida, té forma d'arc. Roman sempre entreoberta, deixant veure almenys una filera de dents de la mandíbula superior i una o dues de la inferior, mentre l'aigua penetra en ella i surt contínuament per les brànquies. Si aquest flux s'aturés, el tauró s'ofegaria per mancar de opercles per regular el pas correcte de l'aigua, i s'enfonsaria en la mateixa, ja que al no posseir tampoc bufeta natatoria es veu condemnat a estar en continu moviment per evitar-ho.

Durant l'atac, la gola s'obren al punt que la forma del cap es deforma ja que la mandíbula es desprèn del seu cap, i es tanquen després amb una força 300 vegades superior a la d'una mandíbula humana (12-24 tones) .


No hay comentarios:

Publicar un comentario