jueves, 22 de mayo de 2014

Elefant

Els elefants són una família de mamífers placentaris de l'ordre Proboscidea . Antigament es classificaven , juntament amb altres animals de pell gruixuda , en l'ordre, ara invàlid , dels paquiderms. Existeixen avui en dia tres espècies i diverses subespècies . Entre els gèneres extints d'aquesta família destaquen els mamuts .
Els elefants són els animals terrestres més grans que existeixen actualmente. El període de gestació és de 22 mesos , el més llarg en qualsevol animal terrestre . El pes en néixer usualment és 120 kg . Normalment viuen de 50 a 70 anys , però registres antics documenten edats màximes de 82 anys. L'elefant més gran que s'ha caçat , dels quals es té registre , va pesar al voltant de 11.000 kg ( Angola , 1956 ),  aconseguint una altura a la creu de 3,96 m , un metre més alt que l'elefant africà promedio. l'elefant més petit , d'al voltant de la mida d'una cria o un porc gran, és una espècie prehistòrica que va existir a l'illa de Creta , Elephas creticus , durant el Pleistoceno.




Amb un cervell de 5 kg, el cervell de l'elefant és el més gran dels animals terrestres. Se li atribueixen una gran varietat de comportaments associats a la intel · ligència com el dol, altruisme, adopció, joc, ús d'eines, compassió i autorreconocimiento. Els elefants poden estar a l'una amb altres espècies intel · ligents com els cetáceos i alguns primats. Les àrees més grans en el seu cervell estan encarregades de l'audició, el gust i la mobilitat.

 

No hay comentarios:

Publicar un comentario